Kizomba

Kizomba är en dans som kommer ursprungligen från Angola och just nu bara växer i popularitet! Kizomba betyder "fest" på den angolanska dialekten Kimbundo och namnet återspeglas i såväl dansen som musiken. SalsaAkademien har terminskurser på tre nivåer - från nybörjare upp till Forts/medel nivå. Vi erbjuder även vissa tillfällen av social dans och festliga arrangemang med fokus på denna sensuella dans.

Nivåer:
Nybörjare - Fortsättning - Medel

Nybörjare
Vi lär oss alla grunder som behövs för att kunna börja dansa kizomba socialt och lär oss att använda dessa grunder i form av steg och sekvenser så som vi själva vill till musiken. Vi lär oss att improvisera och att föra och följa.

Fortsättning
Vi fokuserar här på mer avancerade sekvenser än på nybörjarnivån, vi leker mer med rytmen och börjar arbeta mer med styling. Innan du börjar denna kurs har du genomgått en grundkurs i kizomba, har socialdansat en del eller har motsvarande kunskaper.

Medel
Vi fokuserar på mer avancerade sekvenser i kizomba och varvar tarraxinha, semba en del små tricks och annat kul. Du har helst dansat kizomba på fortsättningsnivå, dansat mycket socialt eller har motsvarande kunskaper.