BACHATA
Bachatalärare Björn Oso Andersson med sin silvermedaljpartner från Bachata-SM 2010

Bachata är en sensuell pardans och musikform med ursprung i Dominikanska republiken. En dans där man både kan dansa nära nära med någon man tycker om eller virvla runt med en ny bekantskap på dansgolvet. Den delas ofta upp i olika stilar såsom Bachata Tradicional, Bachata Standard, Bachata Moderna etc. Vi har dock valt att samla ihop det bästa från samtliga stilar och benämna det Bachata Fusion. Då samlar såväl dominikansk bachata som bachatango, sensuell bachata och europeisk standardbachata. Vi har terminskurser på 4 nivåer - från nybörjare till medelnivå:

NYBÖRJARE: Vi lär oss grundligt och metodiskt grunderna som behövs för att kunna dansa bachata socialt och lär oss att använda dessa grunder i form av steg och turer så som vi själva vill till musiken. Vi lär oss att improvisera och att föra följa.

FORTSÄTTNING: Vi fokuserar här på mer avancerade par-, steg- och rytmikövningar än på nybörjarnivån. Latin Body Movement är också en viktig del av denna nivå och du ska kunna isolera överkropp och underkropp, göra bodyrolls och hiprolls på hög nivå när kursen är över. Innan du börjar denna kurs har du genomgått en grundkurs i bachata och helst varit ute och socialdansat en termin. Vi introduceras för stilar som Dominikansk Bachata och Bachatango.

FORTSÄTTNING/MEDEL: Vi fokuserar på avancerat dominikanskt fot- och kroppsarbete såväl som på avancerade turer a la bachata fusion. Vissa inslag av bachatango och showbachata med dips'n'tricks kommer också att förekomma men är inte de dominerande inslagen. Du har helst dansat bachata i minst ett år. Denna kurs är också en bra inkörsport för dig som strävar efter att vara med i vår bachata-showgrupp!

MEDEL: Denna kurs är den högsta nivån på SalsaAkademien och fokuserar mycket på att förbättra tekniken på allt det man lärt sig under tidigare terminer. En blandning av turer, steg, stilar och body isolation-övningar varvas i ett högt och intensivt tempo. 

Bildtext: En av våra bachatalärare Björn Oso Andersson med sin silvermedaljpartner Matilda Tuomela från Bachata-SM 2010. Foto: Lisa Edberg.